OVK / Obligatorisk Ventilationskontroll – Robertsfors

Certifierade

OVK / Obligatorisk Ventilationskontroll för Nordmaling

Vad är en obligatorisk ventilationskontroll (OVK)?

En obligatorisk ventilationskontroll, ofta förkortad OVK, är en kontroll som måste utföras regelbundet för att säkerställa att ventilationssystem i fastigheter fungerar korrekt och effektivt. Kontrollen är lagstadgad i Sverige och syftar till att förbättra inomhusmiljön för byggnadens användare samt att säkerställa att ventilationssystemet är energieffektivt och håller en hög standard.

Varför är OVK viktigt?

OVK är inte bara en lagkrav utan också en viktig åtgärd för att upprätthålla en sund och säker inomhusmiljö. Genom att regelbundet kontrollera och underhålla ventilationssystemet kan man förebygga problem som dålig luftkvalitet och mögelbildning, vilket bidrar till både bättre hälsa för de som vistas i byggnaden och lägre energikostnader.

Våra OVK-tjänster i Nordmaling med omnejd

Certifierade kontrollanter

På Djupviks Energiteknik har vi certifierade kontrollanter som utför OVK med precision och kompetens. Våra kontrollanter är utbildade och uppdaterade med de senaste reglerna och teknikerna inom ventilation, vilket garanterar en grundlig och pålitlig kontroll av ditt ventilationssystem.

  • 15 år inom ventilation
  • Daikin återförsäljare & servicepartner
  • Certifierad kyltekniker
  • Certifierad OVK kontrollant

Planering och uppföljning

Vi hjälper dig inte bara med själva kontrollen, utan bistår också med planering av nödvändiga åtgärder efter kontrollen. Vårt mål är att ditt ventilationssystem ska uppfylla alla lagkrav och bidra till en hållbar och energieffektiv drift.

Boka ditt hembesök idag!

Är det dags för en obligatorisk ventilationskontroll? Kontakta Djupviks Energiteknik för att säkerställa att din fastighet lever upp till de lagstadgade kraven och för att skapa en hälsosammare inomhusmiljö. Våra erfarna kontrollanter står redo att leverera professionell service, så tveka inte att nå ut till oss för mer information eller för att boka en tid för ett hembesök.

Vi ser fram emot att bistå dig med din OVK i Nordmaling med omnejd!

Obligatorisk ventilationskontroll - OVK

Ventilationsinstallation
Nytt ventilationsaggregat?

caldo

Dags att byta ut ditt ventilationsaggregat för ett nytt? Eller är det ett nybygge som behöver ett helt nytt FTX-aggregat?

Vi är certifierade och hjälper dig gärna. Hör av dig så bokar vi ett hembesök.

Djupviks Energiteknik AB
Djupviks Energiteknik AB

Ventilationsservice
Underhåll av ventilationssystem

solo

Regelbunden service och underhåll av ditt ventilationssystem är avgörande för att försäkra långvarig funktion och effektivitet. Vi hjälper dig med kostnadseffektiv ventilationsservice för alla fastigheter. Hör av dig idag så bokar vi ett hembesök.